دو روز پیش شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) شصت ماهوارهی استارلینک (Starlink) را با موشک فال ۹ راهی مدار زمین کرد. یک روز پس از پرتاب این ماهوارهها Marco Langbroek، جویندهی ماهوارهها از هلند، توانست ویدئویی جذاب از زنجیرهی ماهوارههای استارلینک را ثبت کند.
در این ویدئو ماهوارههای استارلینک به صورت نقاطی درخشان و متحرک در پیشزمینهی ستارههای آسمان شب دیده میشوند. ارتفاع این ماهوارهها در حال حاضر ۴۴۰ کیلومتر است. البته ماهوارههای استارلینک به مرور به مدار اصلی خود در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری نقل مکان خواهند کرد.
Langbroek برای ثبت این ویدئو محاسباتی را انجام داد تا موقعیت و زمان گذر ماهوارهها از آسمان رصدگاهش را به دست آورد. پیشبینیهای او تا حدود زیادی درست بود و این جویندهی ماهوارهها توانست با کمک یک دوربین با حساسیت بالا و یک لنز پنجاه میلیمتر این ویدئو را ثبت کند.
زنجیرهی ماهوارههای استارلینک در شبهای پیش رو نیز در آسمان دیده خواهد شد. هر چند که با توجه به مانورهای مداری آنها فاصلهی ماهوارهها از یکدیگر به مرور افزایش خواهد یافت و ماهوارهها پراکنده خواهند شد.
نکتهی قابل توجهی که Langbroek به آن اشاره کرده درخشش زیاد این ماهوارهها است. هنوز معلوم نیست هزاران ماهوارهی استارلینک چه تاثیری بر منظرهی آسمان شب خواهند گذاشت. به خصوص در شرایطی که به نظر میرسد ماهوارههای استارلینک پرنورتر از تخمینهای قبلی در آسمان دیده میشوند.
ماهوارههای استارلینک با هدف ایجاد پوشش جهانی اینترنت به مدار زمین ارسال میشوند. اسپیس ایکس قصد دارد نزدیک به دوازده هزار ماهواره را به فضا ارسال کند. در ماموریت اخیر اولین مجموعه از این ماهوارهها وارد مدار زمین شدند. ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس، پس از پرتاب ماهوارهها در صفحهی توئیتر خود از موفقیتآمیز بودن ماموریت و سلامت ماهوارهها خبر داد.
اسپیس ایکس در مسیر رسیدن به اینترنت جهانی تنها نیست و شرکتهای دیگری همچون وانوب (OneWeb)، تلهست (Telesat) و آمازون نیز قصد دارند تا با انتقال ابرمجموعههایی از ماهوارهها به مدار زمین تمام نقاط زمین را تحت پوشش اینترنت قرار دهند.
درباره این سایت